tiistai 29. syyskuuta 2015

Pahuksen hyvä hillo

 
 Paholaisen hillo on monelle tuttu tomaatin ja chilipaprikoiden ytimekäs yhdistelmä.
Erilaisia versioita reseptistä löytää netin ihmeellisestä maailmasta huru mykket, vaan laitanpa silti vielä omanikin julki. Merkittavin ero useaan muuhun versioon on se, että tomaatteja ei kaltata, vaan silputaan vain kuorineen pieniksi. Kuorenpalaset ei mitenkään kiinnitä lopputuloksessa huomiota. Oma sato on niin rakasta, ettei siitä oikein henno heittää kuoriakaan hukkaan :)

Pahuksen hyvä hillo

n. 800 g tomaatteja
n. 400 g paprikaa
6-8 chiliä
1 kokonainen valkosipuli
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
0,5 dl etikkaa
n. 350g hillosokeria
 
Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan.

Halkaise paprikat ja chilit, poista siemenet. Jos haluat hilloon enemmän ytyä, älä poista chilien vaaleaa sisusta, johon siemenet ovat kiinnittyneet. Lisää silput, sekä suola ja pippuri kattilaan.
Murskaa sekaan kuoritut valkosipulin kynnet.  

Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillosokeri. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Jäähdytä hetki ja purkita. 


Hillo säilyy pitkään jääkaapissa.
Pahus kun se on hyvää lusikalla suoraan purkista, vuohenjuuston kanssa leivällä, kananlihan sekä kermaisen pastan kaverina. Illalla ajatelin kokeilla miten se sointuu leipäjuuston kylkeen.

Ajatuksissani oli jakaa näitä kenties joululahjoina, vaan mahtaako niitä enään silloin olla olemassakaan... nams.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä satoa sinulla! Pitää kyllä ensi vuonna itsekin kokeilla chilien kasvatusta ja välivuoden jälkeen tomaatteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kieltämättä ihanaa :) Valkosipuli on vielä kaupan satoa, mutta tänä syksynä laitan sitäkin kasvamaan!
      Chilin kasvatus on mielestäni yllättävän helppoa, esikasvatus on tosin pitkä, mutta kaltaiselleni malttamattomalle kylväjälle sekään ei ole varsinainen miinuspuoli ;)

      Poista