tiistai 6. lokakuuta 2015

Ensimmäinen pakkasyö


Viime yönä lämpötila laski pakkaselle ensimmäisen kerran tänä syksynä. Eilen vielä napsin daalioista kuihtuneita kukkia, mutta tänä aamuna niiden kasvustot olivat mustuneet kylmästä. Nyt odottelen viikon ja nostan sitten juurakot sisälle talvehtimaan. 

Exotic gardenilta tilaamani kukkasipulitkin saapuivat viimein ja eilen urakoin kymmenittäin sipuleita mullan suojiin lymyilemään. Jännityksellä saa taas odottaa kevään kukkaloistoa!

 Kasvihuoneessa alkaa olemaan kausi lopuillaan, keräilin hyväkuntoiset tomaatinraakileet sisälle jatkamaan kypsymistään. Kovin makeita niistä ei enään tule, mutta ruoanlaitossa ja voileivällä ne peittoavat kaupan tuotteet mennen tullen. Nyt pitää alkaa kartuttamaan motivaatiota kasvihuoneen syyssiivoukseen. Keväällä voisi sitten kiittää itseään..

Ihan kohta aion kerätä maksaruohoista varsia pistokaslisäystä varten. Ne pitää kerätä ennen kuin pakkanen pääsee kunnolla puremaan ja pehmentää ne piloille! Viime yöstä ne näyttivät vielä selvinneen.

4 kommenttia:

 1. Jotenkin vastustan kylmää, mutta ilman sitä ei tule värejäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmyys tuntuu aina syksyisin aika karulta, kunnes siihen taas tottuu. Kevääseen mennessä sitä on taas niin karaistunut, että on valmis heittämään takin pois heti kun aurinko lämmittää jonkun lämpäreen johon kahvikupin kanssa voi parkkeerata :)

   Poista
 2. Joo, täälläkin oli pakkanen. Olen kerännyt viimeisiä kukkia maljakkoon sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myöhästyin viimeisten kukkien keräämiseltä. Kyllähän se säätiedotuksessa sanottiin, että pakkanen tulee, vaan ei ehtinyt reagoimaan! Olin suunnitellut yrittäväni ihanan valkoisen ruusuliisan talvetusta, mutta se on mennyttä kalua se...

   Poista