maanantai 31. elokuuta 2015

Kaunopunahattu


Kaunopunahatun (Echinacea purpurea) kukkaan puhkeamista on kiehtovaa seurata. Yksittäinen kukinto pysyy hehkeänä jopa 32 päivää.

 
Kaunopunahatun terälehdet ovat aluksi hailakan vaaleanpunertavat, pienellä vihreän vivahteella. Kukinnon kypsyessä terälehtien väri syvenee liilanpunertavaksi ja muhkea oranssinruskea "kupu" kohoaa esille.
Täysin auennut punahatun kukka kestää pitkään maljakossa ja siemenkupu on myös hieno kuivakukkana.

Kaunohatun kavaljeerina virginiantädyke, joka sekin kukkii pitkään ja kaunistaa kukkapenkkiä siementähkillään vielä sinisten terälehtien kuihduttuakin.

 Kaunopunahattu viihtyy aurinkoisella ja ravinteikkaalla kasvupaikalla. Kasvualustan tulisi läpäistä hyvin vettä, sillä talvinen märkyys tuhoaa taimet. Talvehtimisen varmistamiseksi kaunohatut kannattaakin suojata talveksi havuilla.

10 kommenttia:

 1. Kaunopunahattu on todella kaunis. Olet saanut kauniita kuvia niistä. Kiva että jotkut kukat kukkivat vielä. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis se tosiian on! Vielä kun saisi kuvaan ne ihanat perhoset jotka kaunopunahatuissa pörrää..
   Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 2. Voi, miten kaunis piha tästä blogista löytyikään! Liityin (Bloglovinissa) saman tien lukijaksesi. Ja kaunopunahatut ovat mielestäni syksyn parhaita kukkijoita, joten olen tämän postauksen kuvien kanssa ihan samaa mieltä: kauneinta syksyssä!

  Sini K.
  Viherpihan Kasvihormoni-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sini, kiva saada sinutkin lukijakseni! Minustakin tuli oikotietä Kasvihormoni -blogin lukija, tuo Bloglovin olikin minulle ihan uusi juttu!

   Poista
  2. Mä käytän erityisen paljon tuota Bloglovinia, koska oma blogini ei ole blogspotin alla. Blogloviniin on helppo napata seurattavaksi mitä tahansa blogeiksi luokiteltavia sivustoja, se on kyllä mun suosikkiväline seuraamista varten!

   Poista
  3. Kätevältä se vaikuttaa, otin myöskin Bloglovinin käyttööni ja pitää ihan ajan kanssa siihen tutustua!

   Poista
 3. Oi miten kauniita kuvia punahatuista. Ne ovat kyllä loppukesän komistusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kunnia kuuluu pitkälti uudelle hienolle kameralleni :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävin tutustumassa My Woodland Garden -blogiisi ja liityin lukijaksi. Sieltä löytyi paljon kauniita kuvia!

   Poista