tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kuka kumma on hän?


Isojen pihapuiden kaadon jälkeen tonttimme valo-olosuhteet muuttuivat radikaalisti ja sinne sun tänne on putkahtanut kasveja, joista ensimmäisinä kesinä ei näkynyt merkkiäkään. Vanhojen tuttujen maatiasperennojen lisäksi ilmestyi myös yksi outolainen pihaamme. Tai kenties se on ihan tuikitavallinen, mutta minulle vain tuntematon? Kuka tietäisi nimen tälle vihertävän valkoisena kukkivalle, kaikin puolin sormustinkukan kaltaiselle, vaan erilaisella kukalla varustetulle kasville? Ilahtuisin tiedosta kovasti!


 Toinen ihmetyksen aiheeni on siemenestä kasvatetut nukkeasterit, joiden odotin olevan niitä keltaisella nappimaisella keskuksella varustettuja. Näillä onkin tällainen erikoinen, kuin miniatyyrikukkakimppu terälehtien keskellä?! Hurmaava! Vaan onkohan tämä nukkeasteri alkuunkaan? Viisaammat kertokaa :)

 Isoin yllätys oli kun autotallimme seinustalle ilmestyi kuin tyhjästä kärhö! Se oli uinunut mullan alla samassa penkissä köynnösruusu 'Pohjantähden' kanssa ja intoutui tänä kesänä rehevään kasvuun. Olin tietämättäni lannoittanut ja kastellut sitä ruusuköynnöstä hoitaessani.
Lajikkeesta en ole ihan varma, mutta ahkeran kuukkeloinnin jälkeen vahvin veikkaukseni olisi 'Hagley hybrid'?


Jännittävää tämä puutarhurointi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti