tiistai 23. kesäkuuta 2015

Piti saada portti

Kuvasin myös ötökän (kultakuoriainen).
Eilen postilaatikkoon kopsahti Kotipuutarhalehden uusin numero. Keitin pannullisen kahvia, tein poikasille välipalan ja päätin että ihan nyt vaan istun ja nautin kesästä pihamökin sohvalla lehteä lueskellen. Kolmannen aukeaman kohdalla muistin edellisessä numerossa olleen heinäseipäistä ja raudoitusverkosta rakennetun puutarhaportin. Pihamökin sohvalta tähyillen oivalsin paikan joka vaatii portin. Hörppäsin kupin tyhjäksi ja aloitin..

Aina toisinaan jotain on saatava niin äkkiarvaamatta ja mieluiten jo eilen, että ei vaan ehdi haaskata aikaa kunnollisten tarvikkeiden haalimiseen tahi ohjeiden noudattamiseen. Harmaantuneita puunrankoja löytyy puuliiteriin nojailemasta ja raudoitusverkkoa lattiavalun jäljiltä.


Nyt on portti. Tarkkasilmäinen (ja ehkä puolisokeakin) huomaa sen olevan aavistuksen vino ja harkitun epäsymmetrinen. Portti syntyi sellaisen "luovan puuskan" vallassa, että mitään rakennusohjeen kaltaista ei kannata tästä kirjoittaa, eikä ihan lähikuvaakaan julkaista.


 Puska vasemmalla on jasmike ja oikeaan laitaan suunnittelen 'New Dawn' -köynnösruusun istuttamista. Eiköhän se vie huomion epätäydellisyydestä.


Ja kurjenmiekatkin kukkii!

2 kommenttia:

  1. Siitähän tuli tosi kiva! Ja liika täydellisyys on aivan yliarvostettua. Iso köynnöksen roikale päälle, niin se on siinä. Luetko sä Koivula Design-blogia? Nuo nikkaroinnit on hänen juttujaan :) Siitä tulikin mieleeni, että pitää mennä kaivelemaan postilaatikkoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, täydellisyyden tavoittelu ei sovi mun puutarhafilosofiaan :) Kiitos blogivinkistä, ihan uusi tuttavuus. Ja aivan ihanan perinnekukkaistutuksen olit suunnitellut uusimpaan Kotipuutarhaan! Se sopisi puutarhaamme täydellisesti :)

      Poista