torstai 11. kesäkuuta 2015

Pihavajan muodonmuutos


Kaikenlaista hullua on tullut säästäväisyyden nimissä tehtyä ja projekti pihavaja kuuluu ehdottomasti siihen kategoriaan. Lopputulos kuitenkin kuittaa kaikki vaivat ja vaaratilanteet.

Pihavaja alkuperäisasussaan.
  Takapihallamme ollut pihavaja piti siirtää pihametsikön kaadon tieltä. Pois purkaminen ei mielestäni tullut kuuloonkaan, koska mökki oli ihan kelpo mädäntynyttä kattoa lukuunottamatta.
Vajan siirtoon ryhdyttiin vetotaljojen ja pohjan alle ujutettujen salaojaputkenpätkien avulla. Vetämällä saimme mökin siirrettyä pois metsurin jaloista, mutta kuitenkin vasta puolitiehen suunnitellusta sijoituspaikastaan.

Kun puut oli kaadettu, jatkettiin matkaa salaojahommiin saapuneen kaivinkoneen kyydissä, huonolla menestyksellä! Mies oli jäädä putoavan pihavajan alle. Pihavaja muuttui kertarysäyksellä kasaksi lautoja.


 Koska mätäkattoisen pihavajan pelastamiseksi oli nähty jo kohtuuttoman paljon vaivaa, päätettiin se sisulla koota, lauta kerrallaan suunnitellulle paikalleen. Kesäillan viimeisten auringonsäteiden osoittamaan kohtaan tonttimme laidalle.
 

Vajavanhus koki uudestisyntymisen ihmeen "kesähuoneen"muodossa. Huonokuntoinen harjakatto korvattiin valokatteesta kootulla pulpettikatolla. Sivulle jäi pieni huone puutarhatarvikkeille.
 

Tänä keväänä rakensin vielä  istuskeluportaat vajan edustalle ja sudin sisäseiniin kelonharmaata puunsuojaöljyä. Maahan kaivettiin kuoppa grillipaikkaa varten, joka sai kehyksen vanhasta viemärikaivonkannesta ja betonilaatoista.


Vajan kasvimaanpuoleinen pääty toimii työkaluseinänä. Vanha joustinpatja sai uuden elämän humalaköynnöksen tukena. Vajaa kutsutaan nykyään mökiksi ja siitä on muodostunut suosikkipaikkamme puutarhassa!

6 kommenttia:

  1. Ai hurja mikä tarina vajalla, mutta hieno on lopputulos!

    VastaaPoista
  2. Onpas hieno lopputulos. Todella kaunista.

    VastaaPoista
  3. Kylläpä vanhus on saanut kauniin uuden muodon. Kyllä tuolla kelpaa kahvitella ja nauttia olostaan. Hieno idea ja toteutus.

    VastaaPoista