sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pelargonit on herätetty uuteen kevääseen

Nyt on vaihdettu uudet mullat pelargoneille. Nämä ovat uskollisesti talvehtineet jo useamman talven vetoisalla ikkunalaudalla. 
Talvehtineet pelargonit kukkivat kokemukseni mukaan ihan hulluna heinäkuusta eteenpäin. En tiedä johtuiko se hoidosta vai hoidon puutteesta, mutta viime elokuussa näissä yksilöissä oli vain pikkiriikkisiä lehtiä tanakoissa varsissa ja kukkia aivan tolkuttoman paljon. Ne eivät näyttäneet enään yhtään samanlaisilta kuin kukkakaupan versiot, joissa on rehevä tasapainoinen lehdistö ja kohtuullisesti kukintoja. Mutta eivät nämä omani oikeastaan huonompia olleet :) Harmi ettei tullut kuvattua pelargoneja silloin!

Kaikki ovat lajikkeeltaan ihan sitä tavallisinta kotipelargonia, jota on poikkeuksetta marketeissa ja puutarhamyymälöissä kesäisin tarjolla. Ja valkoisella kukalla. Haaveissa ja hankintalistalla on vaaleanpunainen 'Mårbacka', sekä joku suloinen ruusunnuppupelargoni. 


Sain nämä pelargonit muutama vuosi sitten siskoltani, joka asui siihen aikaan kerrostalossa. Ne olivat lasitetulla parvekkeella vielä alkutalvesta niin kauniisti kukassa, ettei niitä ollut raaskinut heittää kanervien tieltä kompostiin. 

Talvetustilan puutteen vuoksi olen istuttanut kaksi kasvia samaan ruukkuun ja näyttäähän ne aika tuuheilta tuplana. En raaskinut typistää pelargoneja lainkaan, poistin vain huonoksi menneet oksat ja nuupahtaneet lehdet. Muutaman viikon kuluttua aloitan pelargonien lannoituksen ja ajattelin tänä vuonna kokeilla pintamultaan sekoitettavaa kestolannoitetta, jonka kerta-annostus riittää ohjeen mukaan koko kasvukaudeksi! Kuulostaa todella vaivattomalta, saa nähdä miten toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti