perjantai 20. maaliskuuta 2015

Näppärä tapa koulia kurkun taimet

Kurkun taimet ovat tunnetusti herkkiksiä, ja ihan erityisesti ne tuppaavat pahastumaan, jos niiden juuria ronkitaan kovakouraisesti. Tämä varsin yksinkertainen niksi auttaa kurkun uudelleen istuttamisessa niin, ettei se hienohelma välttämättä edes tiedä tulleensa koulituksi! Varaudu tulevaan koulintaan jo siemenen istutus vaiheessa, käärimällä kerros sanomalehtipaperia istutuspurkin sisäpuolelle. Saat multapaakun irti kokonaisena, sitten kun koulimisen aika koittaa. Toinen vaihtoehto on tietenkin käyttää maatuvaa istutusruukkua.
Laita kurkuntaimi purkkeineen päivineen kohtaan johon aiot sen istuttaa. Kurkku pitää istuttaa suunnilleen samaan syvyyteen, kuin missä se ennestäänkin kasvaa. Itselläni on tapana jättää varresta mullan alle sentti tai pari, kun olen huomannut että tyvellä usein on juuri sen korkeudelle pieniä juurenalkuja nähtävissä.

 Seuraavaksi kasaat lisää multaa taimipurkin ympärille, kunnes olet tyytyväinen tulokseen. Nosta taimipurkki pois ja sinulla on tarkasti mitoitettu istutuskuoppa pientä lellipossuasi varten.

Sitten kippi ja koppi.Ja kurkku pääsee mittatilauksena valmistettuun istutuskuoppaansa jatkamaan kasvuaan. Autuaan tietämättömänä siitä, että on juuri tullut koulituksi!

Joku saattaa ihmetellä, että miksi minulla on jo maaliskuussa kurkun taimi koulintaiässä. Se johtuu toiveikkaasta mielestäni ja 'Baby F1' -minikurkun hämmästyttävästä siemenpussi-infosta. Siinä ihan selvästi rohkaistaan aloittamaan esikasvatus jo helmikuussa! Toiveikkaana tietysti odotan saavani satoa jo kesäkuun alussa, ihan tuohon maalis-huhtikuuhun en sentään usko minäkään.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti