lauantai 23. toukokuuta 2015

Ihana päivä puutarhassa


 Tänään rusotuomipihlajat viimein avasivat pienet valkeat kukkansa. Olen kuvannut nuppuja jo monen viikon ajan ja päivittäin ajatellut, että huomenna ne varmasti aukeaa! Se on meidän puutarhan kevään huippuhetki. Tulevaisuudessa rusotuomipihlaja joutunee jakamaan kevään kauneuskuningattaren tittelinsä koristekirsikoiden kanssa. Olen haaveillut istuttavani pihan paraatipaikalle kolme 'accolade' kirsikkaa, suomeksi suloinen 'Kevätsuudelma'. Paraatipaikka on näkymä joka aukenee ruokailutilan ikkunasta ja siitä syystä sitä tulee eniten katseltua.

Rusotuomipihlaja kukkii.
Rusotuomipihlaja menestyy I-III vyöhykkeillä ja kasvaa noin viiden metrin korkuiseksi. Se on melko vaatimaton kasvualustansa suhteen. Kukinta on runsainta aurinkoisella paikalla. Rusotuomipihlaja saa myös näyttävän oranssin syysvärin ja tekee pieniä sinisiä, syötäväksikin kelpaavia marjoja. En ole vielä maistanut, mutta syksyllä olen sitäkin kokemusta rikkaampi :)


Lämpimät päivät ja runsaat kevätsateet ovat saaneet kaiken vihertämään. Nyt voisi aika madella.

Eilen uskaltauduin jo viemään avomaankurkut, sekä kesä- ja talvikurpitsat kasvimaalle. Peittelin ne kaksinkertaisella hallaharsolla ja taimet olivat tänään ihan tyytyväisen näköiset.

Norjanangervokin jaksaa kukkia tuomipihlajan katveessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti