tiistai 11. elokuuta 2015

Monimuotoiset unikot


 Yksivuotiset unikot ovat todella palkitsevia kasvattaa. Ne ovat vaatimattomia kasvupaikkansa suhteen ja kasvuun päästyään sietävät hyvin kuivuuttakin. Yksivuotisestakin unikosta saa uskollisen kukkijan puutarhaansa, jos vain antaa sen kypsyttää kauniit siemenkotansa ja varistaa siemenensä multaan. Kypsän siemenkodan tunnistaa, kun sen sisältä kuuluu ravistettaessa rapinaa. 

Silkkiunikot ja oikealla valkea ruiskukka.
 Jos haluaa itse valita unikkonsa kasvupaikan, kannattaa siemenkodat kerätä talteen ja kylvää siemenet vasta seuraavana keväänä valitulle paikalleen. Muuten maahan varisseet siemenet tuppaavat syksyn ja kevään huoltopuuhissa kulkeutumaan paikkaan jos toiseenkin. Eikä sekään varsinaisesti haittaa, päin vastoin.


 Yllä olevan kuvan dramaattiset kaunottaret ovat pioniunikkoja (jonossa viimeisenä kaunopunahattu). Tummanpuhuvat unikot ovat siemenpussin satoa, jonka kuvassa oli tuon keskimmäisen kaltainen ripsuterälehtinen ja vaaleanlilan värinen yksilö. Kuvan kaltaista yksilöä en ole kukkapenkistä vielä löytänyt. Unikot eivät nähtävästi ole kovin säntillisiä ulkoasunsa suhteen. Mielenkiintoista nähdä mitä näiden siemenistä ensi vuonna kehittyy!

Valkoinen silkkiunikko kylvökukkien penkissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti