maanantai 30. maaliskuuta 2015

Palsternakkasatoa kohmeisesta maasta

Viime kesänä kasvatin ensimmäistä kertaa palsternakkaa. Sitä tuli kylvettyä reippaalla kädellä, joten suuri osa sadosta jäi syksyllä käyttämättä. Jätin juurekset suosiolla kasvimaan uumeniin talveksi, koska kelvollista säilytystilaa juureksille ei meiltä löydy.

 Eilen koettelin istutuslapion kärjellä palsternakkapenkin multaa, kohmeista se vielä oli, mutta sain kuitenkin nostettua mehevät sosekeittoainekset! Virnistytti ihan mahdottomastisti, nuo isommat on sellaisia ison bataatin kokoisia möhkäleitä :) Tuon pienimmän söin tuoreeltaan ihan vaan kuorittuna. Maistui vähän makealta ja raikkaan sinappiselta, kelpo palsternakka!

Maassa talvehtineita palsternakkoja, lajike "White Gem".

Tänään onkin sitten tupruttanut reippahasti lunta eikä loppua näy.. Ostin viikonlopun Kevätmessuilta kauniita orvokkeja ja narsissitkin on tullut jo laitettua. Varmaankin ne selviää hengissä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti